Vandyck Experience Store

In 1923 opende Cornelis van Dijk aan de Naarderstraat in Hilversum een karakteristiek pakhuis vol huishoudtextiel, samen met zijn zoons ingekocht over de hele wereld. Vandaag de dag geeft de vierde generatie Van Dijk leiding aan het meer dan negentig jaar oude familiebedrijf. De uitgebreide collectie bedmode, badgoed, dekbedden en kussens is wereldwijd verkrijgbaar. Vandyck staat voor kwalitatief hoogwaardige bed- en badtextielproducten gemaakt van natuurlijke materialen met een onderscheidend en toonaangevend design.

Onze producten

Kwalitatief hoogwaardig bedtextiel gemaakt van natuurlijke materialen met een onderscheidend en toonaangevend design.

Hoeslakens en matrasbeschermers voor alle denkbare matrasmaten, zonodig op maat gemaakt. Hoeslakens zijn verkrijgbaar in satijn (van Egyptisch katoen, 210 count), percale (gekamde katoen, 200 count) en jersey (235 gr/m²). Matrasbeschermers zijn verkrijgbaar in diverse kwaliteiten: van molton (100% katoen) tot Tencel ®. Lakens en lakensets zijn bij Vandyck ook nog volop verkrijgbaar.

Al meer dan 35 jaar levert Vandyck een consistent betrouwbare hoge kwaliteit (dons)dekbedden en hoofdkussens. Het uitgebreide programma is onderscheidend, altijd innovatief en duurzaam. De gebruikte dons wordt vanzelfsprekend op diervriendelijke wijze verkregen.

Een slaapkamer is niet compleet zonder accessoires zoals; een beddensprei, plaid of sierkussens van Vandyck.

Eén van de grootste en uitgebreidste collecties badgoed wereldwijd: van luchtige zomerbadjasjes tot fluweelzachte handdoeken van 100% gekamde katoen. Het uitgebreide Ranger badgoedprogramma bestaat uit meer dan 80 kleurencombinaties van 100% Amerikaanse katoen en is wereldwijd geliefd vanwege de grote maatvoering en het uitzonderlijk hoge absorptievermogen.

Bij de ontwikkeling van de collectie bedden heeft Vandyck haar kernwaarden hoog gehouden: de collectie moest puur, innovatief en van hoge kwaliteit zijn. Met deze belangrijke uitgangspunten is er een serie bedden ontwikkeld, die door de vele bijzondere eigenschappen uniek genoemd mag worden.

Onze Merken

Vandyck inspireert met haar originele en creatieve vertaling van de catwalk naar de slaapkamer en de badkamer. Alles gemaakt van zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige, natuurlijke materialen.


De Premium Collectie van Vandyck onderscheidt zich door het gebruik van luxe materialen met oog voor detail en smaakvol design.


VNDCK is het jongere broertje van Vandyck, geïnspireerd door de mode van de straat met een voorliefde voor een industriële look, vintage en rauw.

 

Onze Kwaliteit

Wereldwijd onderscheidend door intensieve productcontrole en een hoge kwaliteitsstandaard.

Wij besteden graag tijd en aandacht aan het op peil houden van de kwaliteit van onze producten. Daarbij stellen wij strenge minimale eisen. Een gedegen onafhankelijke controle is daarbij onontbeerlijk. Dat kan niet zonder de hulp van diverse onafhankelijke instituten:

  • Vandyck bed- en badtextiel wordt periodiek door TÜV Rheinland Nederland gecontroleerd op afmetingen, krimp, kleurechtheid en sterkte-eigenschappen.

  • Vandyck dekbedden en kussens worden periodiek door TÜV Rheinland Nederland gecontroleerd op afmetingen, warmte-isolatie, donskwaliteit en donsdichtheid.

  • Tot slot valt het bedtextiel onder het Öko-Tex Standaard 100 certificaat. Het Öko-Texsysteem garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de mens.